Osobni psihoterapeut – moda, potreba ili preventiva

Prije nekoliko desetaka godina baš i nije bilo razvikano ovo zanimanje. Danas možete pronaći različite vrste psihoterapija pa tako i različite vrste psihoterapeuta.

Jedno nam je zajedničko: pomoći osobi koja nam se obratila u potrazi za kvalitetnijim životom ili odnosom.

Koga odabrati? Tu vam ne mogu pomoći. Rekla bih vam najradije: Odaberite mene! Ali zapravo, to nije pravi odgovor. Tražite dok ne nađete osobu kojoj ćete pokloniti svoje povjerenje i otvoriti svoj unutarnji svijet.

Tada neće biti važno koju ste vrstu psihoterapije odabrali. Bit će važno da ste uspostavili s psihoterapeutom povjerljiv odnos koji zapravo – liječi. Sam odnos povjerenja, razumijevanja i sigurnosti utječe pozitivno na klijenta. U takvom ozračju možete izgovarati sve što vas opterećuje.

Iako je danas u modi imati osobnog psihoterapeuta, ne postoji osoba kojoj osobni psihoterapeut ne bi dobro došao. U doba brzine, informacija, aktivnosti i svestranosti udobno je sjesti u tišini pored osobe koja će odvojiti vrijeme samo za vas da vas čuje – jer ste važni!

Ujedno je to odlična preventiva za razvijanje dobrih, stabilnih odnosa u obitelji, na poslu, među prijateljima…

Psihoterapija nije besplatna, ali često klijenti shvate da korist koju imaju od psihoterapije je puno veća od onoga što su financijski u nju uložili.

Ivana Grabar,
osobni psihoterapeut,
integrativni gestalt terapeut i bračni terapeut

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


9 × = thirty six

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>